Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Το πιο εύκολο κέικ σοκολάτας

✎ Μαρούλα Μ.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. Ζάχαρη
6 αυγά
½ φλ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλ. κακάο ( άγλυκο )
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοσκινίζουμε τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και γάλα . Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου να ενωθούν σε ένα μείγμα . Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην  πιο μεγάλη ταχύτητα για 4΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50΄- 55΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου