Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΦΑΙ ΑΓΓΕΛΩΝ

✎ Στέλιος Γκ.
Υλικά:
·         Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
·         Μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
·         3 ασπράδια αυγών
·         Μισό κιλό κρέμα σαντιγί Βανίλια
 Εκτέλεση:
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό ωσότου το σιρόπι γίνει σαν μαλακή μπαλίτσα. Το δοκιμάζετε ως εξής: Ρίχνετε σιρόπι σε κρύο νερό και, αν δεν διαλυθεί αλλά σχηματίζεται σε μαλακή μπαλίτσα που πλάθεται εύκολα ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα, σημαίνει πως έχει δέσει όσο πρέπει.
Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και ρίχνετε από ψηλά το σιρόπι, ενώ συνεχίζεται το χτύπημα.
Αναμιγνύετε  τη μαρέγκα, αφού κρυώσει με την κρέμα σαντιγί. Προσθέστε αρκετή βανίλια.

 Βάζετε το μίγμα σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη, με τον διακόπτη του ψυγείου στον μεγαλύτερο βαθμό ψύξης, για 3-4 ώρες. Σερβίρετε το παρφαί αγγέλων με φρέσκα φρούτα ή με κομπόστα.

1 σχόλιο: